Károly Csernus

Ügyvezető
CSERNUS Winery s.r.o.
LeírásA családi pincészetünk és szőlőterületeink a közép szlovákiai borvidék déli részén, Ipolynyék községe felett, a festői szépségű vulkanikus Őr hegy déli lejtőin terülnek el. A nevem Csernus Károly és fiammal, Károllyal azon dolgozunk, hogy borainkban megmutassuk a természet adta egyedülálló ízvilágot és a talajból eredő ásványossággot. Már generációk óta foglalkozunk borkészítéssel, és büszkén mondhatjuk, hogy a hagyományokat megőrizve családunk már több mint 400 éve él Ipolynyéken. Exportpiacaink: Kárpát mendencei országok
Szervezet típusa Vállalkozás
Szervezet mérete1-10
OrszágSzlovákia
Tevékenységi körök

Élelmiszeripar

    Eladó

    Minőségi borok

    Nekünk, borászoknak fontos feladatunk, hogy borainkban minél jobban megőrizzük a természet alkotta ízeket illetve illatokat, és ezt a legkellemesebb formában tálaljuk borkedvelő fogyasztóinknak. Ezért kizárólag vadélesztőket használunk, melyek a szőlőbogyó héján alakulnak ki, és később reakcióba lépnek a pince baktérium kultúrájával. Így az erjedés alatt egyedi íz-és illatvilág jön létre, mely szépen visszatükrözi az adott évjárat jellegzetességeit.
    A CSERNUS név alatt nem garantáljuk, hogy minden évben ugyanolyan bort készítünk, de azt igen, hogy biztosan ízleni fog.